Melkweg

Google Maps

Contact

Bereikbaarheid

Bezoek

 • Coronaproof bezoek

  Op dit moment gelden er geen aanvullende coronamaatregelen voor je bezoek aan de Melkweg.

 • Tijdschema's

  ​In de agenda staat bij elk programma een aanvangstijd, dat is de tijd dat de zaal open gaat. Bij concerten wordt het volledige tijdschema van de avond in de meeste gevallen uiterlijk een week van tevoren bekendgemaakt in de agenda. Aanvangstijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Kluisjes / Garderobe

  Je kunt bij ons gebruik maken van kluisjes om je spullen in op te bergen. In onze kluisjes is ruimte voor 1 tot 2 jassen. Om het kluisje te sluiten, dien je een € 2 muntstuk in te werpen. Bij iedere zaal hangt er een wisselmachine waar je via een contactloze betaling een € 2 muntstuk kan kopen, of waar je geld kan wisselen. Je kunt dit ook doen bij onze servicemedewerkers. Let op: het kan druk zijn bij een uitverkocht programma, dan is het handig om een € 2 muntstuk mee te nemen. Grote items kan je inleveren bij de servicebalie op de begane grond tegen € 2 of € 3 per item, afhankelijk van de grootte. Hele grote items zoals muziekinstrumenten of rolkoffers raden we aan thuis te laten of op te bergen in een kluisje op het station.

 • Eindtijden

  De lengte van een concert wordt bepaald door de artiest, we kunnen dus geen eindtijd aangeven bij concerten. In de meeste gevallen speelt de hoofdact maximaal anderhalf uur. Clubnachten duren gewoonlijk tot 04.00 of 05.00 uur. Bij films en theatervoorstellingen staat in de agenda aangegeven hoe lang deze duren​.

 • Minimumleeftijd

  Bij onze concerten en films geldt een minimumleeftijd van 6 jaar, tenzij anders is aangegeven. Bezoekers jonger dan 14 jaar raden we bij concertbezoek aan om samen met iemand van 18 jaar of ouder te gaan.

  Bij clubnachten staat op de agendapagina van de desbetreffende nacht altijd aangegeven wat de minimumleeftijd is. Over het algemeen geldt voor clubnachten een minimumleeftijd van 18 jaar.

 • 18+ bandjes alcohol

  Vanaf 18 jaar mag je volgens de wet alcoholische dranken bestellen en nuttigen. Wij werken daarom met een polsbandjessysteem: Ben je tussen de 18 en de 25? Haal dan bij de servicebalie op vertoon van je legitimatiebewijs een polsbandje, zodat ze bij de bar in één oogopslag kunnen zien dat je 18 jaar of ouder bent. Het is verboden alcohol te kopen en door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Bij constatering wordt je de toegang ontzegd. Dit geldt ook voor minderjarige bezoekers die alcohol aannemen.

 • Toegankelijkheid

  In onze concertzalen zijn er doorgaans alleen staplaatsen. Aan weerszijden van de Max zaal en het balkon hebben we een aantal plekken waar je op kan leunen/zitten. Als je om medische redenen een echte zitplek nodig hebt, dan zetten we graag een stoel voor je neer, indien de drukte van de show dit toelaat. In onze Max zaal hebben we ook een specifieke rolstoelplek en in de nabijheid van de zaal is er een aangepast toilet. In de overige zalen zijn geen specifieke rolstoelplekken, maar we kijken graag naar evt. mogelijkheden. Als je van bovenstaande voorzieningen gebruik wilt maken dan is het belangrijk dat je ons tijdig een e-mail stuurt op info@melkweg.nl, zodat we je goed kunnen informeren.

  In de omgeving van de Melkweg is een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen.​

 • Openingstijden café MILK

  MILK is het creatieve café van de Melkweg, gelegen aan de Marnixstraat in het culturele hart van Amsterdam nabij Leidseplein. In ons knusse café kun je terecht voor een lekkere kop koffie, borrel en bite. MILK heeft een directe verbinding met de Melkweg Expo, een open platform en expositieruimte. 

  Openingstijden MILK
  We zijn geopend van dinsdag tot en met donderdag van 12:00-23:00 uur, en in het weekend van 12:00 tot 01:00 uur. Het is op dit moment niet mogelijk om te reserveren. 

  Locatie
  Je vindt onze ingang aan de Marnixstraat 409.

 • Gehoorbescherming

  De Melkweg steunt het convenant preventie gehoorschade muzieksector en daarmee ook de campagne I Love My Ears, omdat wij het belangrijk vinden dat je zo lang mogelijk van muziek kunt blijven genieten. Bij hoge geluidsdrukken is het belangrijk om bescherming te gebruiken, in de Melkweg zijn er dan ook oordoppen verkrijgbaar. Voor meer informatie over geluid en het dragen van gehoorbescherming verwijzen we je graag naar de website van ILoveMyEars en de website van de Nationale Hoorstichting.

 • E-mail nieuwsbrief

  Je kunt je voor onze nieuwsbrieven abonneren op deze pagina​. Je kunt kiezen uit de wekelijkse nieuwsbrief, met een overzicht van bevestigde programma's en het laatste nieuws, en diverse nieuwsbrieven per genre.

 • Huisregels
 • Privacy Statement en Algemene Voorwaarden

  In ons Privacy Statement wordt omschreven hoe wij omgaan met de persoonlijke informatie van de bezoekers van onze website: www.melkweg.nl en kopers van toegangsbewijzen van de (mede) door ons georganiseerde programma's. Daarnaast hanteert de Melkweg de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals (PDF, 2 MB).

 • Suggesties, klachten, of complimenten

  Alle feedback ontvangen we graag via info@melkweg.nl.
  T.a.v. klachten hechten we aan een correcte en inhoudelijke afhandeling. Daartoe is het vaak noodzakelijk om de situatie eerst intern te onderzoeken voordat we een gegrond antwoord kunnen sturen. We streven ernaar binnen 14 dagen een persoonlijke reactie te sturen.

Kaartverkoop

 • Tickets

  ​De makkelijkste manier om tickets te kopen is via de knop ‘TICKETS’, die bij elk programma in de agenda staat. Aan de kassa zijn zowel tickets in de voorverkoop verkrijgbaar als voor de dag zelf.
  Let op: Melkweg.nl en Ticketmaster.nl zijn de enige officiële verkoopsites. Andere sites die tickets aanbieden zijn doorverkopers. Je betaalt hier vaak een veel hoger bedrag en je loopt het risico ongeldige tickets te kopen.

 • Servicekosten

  Bij het aanschaffen van tickets voor onze programma’s betaal je servicekosten, deze kosten bedragen 15% van de ticketprijs. Indien je je kaartje aan onze kassa of online via de website van Ticketmaster koopt, dan zijn dit de enige bijkomende kosten. Koop je tickets met postbezorging of bij een voorverkoopadres, dan betaal je aanvullende (distributie)kosten.

  Bij sommige (nacht)programma’s is er sprake van een aangepaste deurverkoopprijs. Indien dit het geval is, staat dit vermeld op onze website. Deze prijs geldt vanaf een half uur voor aanvang van het betreffende programma.

 • Verplaatst programma

  Indien een programma verplaatst wordt naar een nieuwe datum, dan blijven reeds gekochte tickets en lidmaatschappen gewoon geldig voor deze nieuwe datum. Ben je onverhoopt verhinderd, dan kun je restitutie aanvragen via de website van Ticketmaster. Je krijgt dan het bedrag van je tickets + servicekosten en eventuele lidmaatschappen teruggestort op de rekening of credit card die is gebruikt voor de aankoop. Restitutie aanvragen kan tot een dag voor de nieuwe datum van het programma.

  Voor vragen rondom de ticketregeling 'Bewaar Je Ticket' verwijzen we je naar deze pagina.

 • Afgelast programma

  Indien een programma wordt afgelast, zal het bedrag van de tickets inclusief servicekosten en eventuele lidmaatschappen automatisch door Ticketmaster worden teruggestort op de rekening of credit card die is gebruikt voor de aankoop. Het bedrag wordt binnen vier weken bijgeschreven. Let op: Je kunt alleen een automatische terugbetaling verwachten wanneer je de tickets online via Ticketmaster hebt gekocht. Heb je een hard copy Ticketmasterticket gekocht? Dan lees je hier hoe je restitutie kunt aanvragen. Eventuele verzendkosten worden niet gerestitueerd. Heb je je ticket via een ander kanaal gekocht, dan raden we je aan contact op te nemen met het desbetreffende bedrijf.

  Voor vragen rondom de ticketregeling 'Bewaar Je Ticket' verwijzen we je naar deze pagina.

 • Uitverkocht programma

  Indien er bij een programma op onze site ‘uitverkocht’ staat, zijn er ook echt geen tickets meer te koop. We raden je ten zeerste af om tickets te kopen via andere websites dan Melkweg.nl of Ticketmaster.nl. Andere sites die kaartjes aanbieden zijn doorverkopers, waar je vaak een veel hoger bedrag betaalt en het risico loopt ongeldige kaartjes te kopen. Zie voor meer informatie over doorverkoop de site Weet Waar Je Koopt.​

 • Melkweg lidmaatschap

  De Melkweg is een non-profitorganisatie (stichting zonder winstoogmerk) met culturele en maatschappelijke doelstellingen. Doordat bezoekers naast hun kaartje een lidmaatschap kopen is het mogelijk om een breed cultureel aanbod te programmeren, met veel ruimte voor nieuw talent. Bij de meeste programma’s heb je een lidmaatschap nodig, dit staat altijd in de agenda aangegeven. Een maandlidmaatschap kost € 4, per ticket moet je een apart lidmaatschap kopen. Je kunt dit direct bestellen bij aanschaf van je ticket via Ticketmaster of los via deze link.

  Als je regelmatig de Melkweg bezoekt is het makkelijker en voordeliger om Jaarlid te worden voor € 25 per jaar. Naast het lidmaatschap krijg je als Jaarlid veel extra voordelen, zoals gratis toegang bij diverse programma’s. Meer info vind je op de Jaarledenpagina.

 • Kortingspassen

  ​Bij film en theater krijg je korting met CJP, Stadspas en als je 65+ bent op vertoon van je legitimatie. De korting varieert per programma en staat in de agenda aangegeven. Als CJP-lid krijg je ook korting op het Jaarlidmaatschap. Gratis toegang of korting met Cinevillepas varieert per film en wordt in de agenda vermeld. Meer info over Cineville vind je op www.cineville.nl.

 • Cadeaukaarten

  Via Ticketmaster kun je de Melkweg Gift Card kopen. Deze zijn alleen online te koop en in te wisselen, dus niet aan onze kassa. De cadeaukaarten zijn verkrijgbaar met waardes vanaf 10 tot 250 euro. Je kunt zowel een digitale als een fysieke giftcard bestellen. De digitale giftcard wordt per e-mail verstuurd en de fysieke giftcard per post.

 • Reserveren film / theater

  ​Het is niet mogelijk om te reserveren voor film- en theaterprogramma's, maar je kunt je kaartje wel vantevoren kopen via onze website en via www.ticketmaster.nl

 • Merchandise

  Ter ere van ons 50-jarig bestaan lanceren we nieuwe exclusieve merchandise! Voor het ontwerp van de jubileumshirts doken we diep in het beeldarchief en vonden twee tijdloze illustraties uit de geschiedenis van de Melkweg. De totebag is een ode aan de iconische gevel die je nu eindelijk mee naar huis kan dragen. De oplage van deze items is zeer beperkt dus wees er snel bij! Te bestellen via onze webshop.

 • Openingstijden kassa

  Onze kassa is dagelijks, ook in het weekend geopend vanaf 12.00. Je kunt je kaarten ook online bestellen via www.ticketmaster.nl. 

 • Klantgegevens

  Wij gaan met uiterste zorgvuldigheid om met de gegevens die je invult op deze site of die wij ontvangen via onze ticketingpartner Ticketmaster. Lees hier meer over in ons Privacy Statement.Partners

 • Gemeente Amsterdam
 • Fonds Podiumkunsten
 • Pepsi
 • I Love My Ears
 • Liveurope
 • Trans Europe Halles
 • Celebrate Safe
 • Code Culturele Diversiteit
 • AFK
 • Unique Venues of Amsterdam
 • Creative Europe Programme
 • Grolsch
 • Kickstart Cultuurfonds
 • Mondriaan Fonds
 • Platform Cultuur Locaties